söndag 22 mars 2009

Tongariro crossing

I dag har vi vandrat i Tongariro nationalpark, ligger med pa 10 i topplistan av varldens basta vandringar, 19,4 km lang som vi vandrade pa 7 timmar och 20 min.

Vandringen borjar mellan vulkanerna (aktiva) Mt Ngauruhoe (Mount Doom i sagan om ringen) och Mt Tongariro, toppen mellan dessa vulkaner ar en rod crater pa 1886 meter. Vandringen upp till denna var ganska tuff, ca 1 mil av att ga uppat ar inte helt latt men vart det om man tanker pa utsikten! Val uppe pa toppen sag man Emerald Lakes som ar 3 sjoar som ar smaragdfargade typ gronblaa, Blue Lake en stor sjo och Red creater. Vi intog var lunch vid sjon innan vi gav oss ivag nerat. Pa vagen ner fick vi se rok stiga ur marken och det luktade ruttet agg (vilket det aven gjorde vid emerald lakes) ratt coolt att veta att det ar vulkanerna och den varma marken som gor detta!

Var "lilla" vandring avslutades med en skogspromenad, fint men har man vandrat i en riktig djungel sa var det tyvarr inte sa mycket att ha, dock mycket intressant att se denna natur skillnad under vandringen!

Ganska jobbig vandring, lar kannas lite i benen i morgon men helt klart vart det! :)

I morgon beger vi oss uppat, vet ej vart an men det loser sig i morgon!

Inga kommentarer: